Hij Flirt, maar meent hij het wel echt?

Dit is een voorbeeld van de wekelijkse nieuwsbrief die ik verstuur.

Ik ga een klein verhaaltje vertellen, het gaat over Karolien en Tom. Tom flirt graag met Karolien, op het werk, tijdens recepties...elke keer dat hij haar tegen komt. Hij geeft complimentjes, kijkt haar op een bepaalde manier aan en doet alsof hij graag in haar buurt is.

Karolien voelt zich ook zeer goed met hem in de buurt en ze kijkt er telkens naar uit om hem te zien. Stilaan begint ze vlindertjes in de maag te krijgen, ze wordt stilaan verliefd.

Maar toch is ze op haar hoede, ze is vroeger al gekwetst geweest en wil niet opnieuw in dezelfde val lopen. Want volgens Karolien klopt er iets niet aan dit plaatje. Tom is altijd vriendelijk, flirt, is graag in haar buurt: Maar waarom vraagt hij haar niet uit?

Hier is een zeer speciale dynamiek aan de gang en er zijn verschillende mogelijkheden. Misschien is Tom gewoon verlegen en durft hij de eerste stap niet zetten. Dat kan zeker, sommige mannen nemen liever geen risicos en in dat geval zijn er specifieke manieren om hiermee om te gaan (later meer hierover).

Maar dat is het niet, denkt Karolien. Dus vraagt zij hém uit en wat een wonder, hij accepteert. Het eerste afspraakje verloopt goed en Karolien kan haar geluk niet op. Maar de volgende ochtend stuurt ze hem een lief berichtje en meer dan 5 uur later heeft ze nog steeds geen antwoord gekregen.

Wat ze niet weet is dat Tom plots bang geworden is. Hij was niet verlegen, hij was bang. Hij genoot van de aandacht van Karolien en kwam regelmatig zijn batterijtjes opladen, maar echt interesse in een relatie had hij niet.

Toen Karolien hem dan uitvroeg dacht hij "waarom niet, ik heb niets gepland die avond". Toen Karolien hem kuste dacht hij "waarom niet, ik heb toch geen vaste relatie...".

Maar toen hij de volgende ochtend een smsje kreeg met "ik vond het echt leuk gisteren, wanneer spreken we nog eens af" kreeg hij letterlijk angstzweet. Hij zat in een relatiezonder het te weten.

Omdat hij niet met die emoties kan omgaan beslist Tom om Karolien gewoon te negeren en wat op een afstand te houden.

Het einde.

Straf he. En hoewel dit verhaaltje je misschien geen super goed gevoel geeft zal je het zeker herkennen, want dit gebeurt veel.

Wat scheelt er toch met mannen als Tom?

Er zijn vele soorten mannen en in dit artikel ga ik ze niet bespreken (dat doe ik in de cursus en in aankomende podcasts), maar Tom is de soort van man met bindingsangst die daarbovenop niet goed met zijn eigen emoties om kan gaan én nog eens te lief is. Te lief om Karolien te kwetsen, te lief om te zeggen dat hij eigenlijk niet op zoek is naar een relatie. Al vindt Karolien dat natuurlijk helemaal niet lief.

Wanneer een man plotseling afstand neemt dan kan dit hier de reden zijn. En zoals ik in de cursus uitleg loopt het hier in dit specifieke voorbeeldje fout omdat Karolien zelf beginnen jagen is op Tom, zonder er eerst voor te zorgen dat Tom meer dan voldoende interesse in haar had.

Had Tom het gevoel gehad: "zou Karolien met mij willen uitgaan? Zou ik haar kunnen kussen? Zou ik..." dan had alles anders geweest. Want dan lag de onzekerheid plots bij hém.

Hoe je dat kan bekomen leer je in de wekelijkse Tips & Advies mail waarvoor je je hieronder kosteloos kan inschrijven.

Mannen kunnen raar doen. Plots niets meer van zich laten horen of op een andere manier afstand nemen. Hoe komt dat?

Dat leer je allemaal tijdens de wekelijkse nieuwsbrief met tips. Je kan je hieronder via de blauwe knop inschrijven:

Een intensere relatie?

Ontvang gratis tips die je helpen om
de grootste fouten tijdens het daten én tijdens je relatie te vermijden