Mannen en Bindingsangst
Waarom heeft een man bindingsangst?

Sommige mannen hebben last van bindingsangst. In het begin merk je daar niet veel van. Het kan zelfs zijn dat hij écht gek op je is en heel graag bij jou lijkt te zijn.

Maar het kan zijn dat er dan een moment komt waarop hij plots begint terug te krabbelen, waarbij je voelt dat hij interesse verliest en letterlijk bang wordt.

Wat is bindingsangst?

Op een bepaald moment moet een man de keuze maken om bij één vrouw te blijven en met haar een leven op te bouwen. Op dat moment begint hij zich in te beelden hoe het leven samen met haar zal zijn.

Wat je misschien niet weet, is dat hij zich ook afvraagt of hij al die verantwoordelijkheid zal aankunnen. Zal hij een goede vriend/man zijn? Ziet hij het zitten om aan kinderen te beginnen? Ziet hij het zitten om samen een huis of appartement te kopen of te huren. Etc.

Dat zijn zaken waar hij bang van kan worden.

Verder gaat hij natuurlijk ook na of hij dat wel met JOU wil doen...of toch liever met een andere vrouw.

Dit hier specifiek is een moeilijk punt.

Sommige vrouwen géven de man bindingsangt

Soms zie je een vrouw die de man begint te pushen om samen te gaan wonen of om de volgende stap in de relatie te nemen. Ze wil dan praten over "waar dit naartoe gaat".

De uitdaging is dat de man op den duur een negatief gevoel begint te koppelen aan die gesprekken...én aan de vrouw die hem pusht.

Vergelijk het met een opdringerige verkoper in een winkel. Dat neemt de zin om te 'kopen' weg.

Hoe zet je de volgende stap ZONDER bindingsangst?

Eén van de manieren om de bindingsangst weg te werken is door hem het idee te geven dat HIJ zelf de volgende stappen zet (dat hij dus niet gepusht wordt).

Er zijn meerdere manieren om dat te doen en ik zal er hier eentje bespreken.

Creëer gemis

Misschien is dit je nog nooit overkomen, maar de pusherige autoverkoper heeft een stok achter de deur. Een techniek die bij vele mensen werkt.

Stel je even voor dat je een wagen gaat kopen. Hij is exact wat je zoekt maar je twijfelt, je bent bang. De prijs is een beetje te hoog, je vrienden gaan het misschien wat raar vinden...er is iets waar je bang van bent (bindingsangst :-) ).

Wat de slimme verkoper dan doet is gemis creëren door bijv. te zeggen: "ja, en er is net ook een ander koppel naar deze wagen komen kijken. Ze zijn nu naar de bank om een lening te bespreken en komen straks terug om hem mee te nemen. Maar je kan hen voor zijn als je nu tekent...".

Als je dan al een band met die wagen begon te voelen, dan stel je je snel voor hoe een ANDERE VROUW met dat leuke wagentje gaat vertrekken...met JOUW wagen...waardoor je hem plots wil kopen.

Toegegeven, die techniek werkt niet bij iedereen, maar iedere tweedehands autoverkoper heeft hem reeds met succes toegepast.

Bij mannen werkt dat ook.

Stel dat hij bindingsangst heeft, maar hij begint zich plotseling voor te stellen hoe een leven er ZONDER JOU begint uit te zien, of erger nog, een leven waarin jij met een ANDERE MAN naar 'huis' gaat, dan creëer je gemis.

De kunst bestaat erin om dit hier niet al te duidelijk te doen, want dan merkt hij natuurlijk wat je aan het proberen bent en dan valt het effect weg.

Misschien passen we niet bij elkaar?

Stel dat de man in je leven last heeft van bindingsangst. Dan heb je twee opties. Je kan beginnen pushen en zeggen: "ik wil echt naar de volgende stap in de relatie, dat is belangrijk, zeg me wat ik moet doen..." etc. Zoal je misschien al ondervond werkt dit niet.

Maar stel dat je plots zegt: "Je hebt gelijk, misschien passen we niet bij elkaar?".

En je laat het daarbij. Je zet een klein stapje terug, je belt hem minder, je gaat al eens wat meer met vriendinnen op stap etc... dan krijgt hij de kans om zich zorgen te maken, om zich een leven zonder jou voor te stellen.

Dit is geen mirakeloplossing. Het KAN zijn dat hij ook inziet dat jullie niet bij elkaar passen, maar ook dan is het maar beter zo, zodat je niet aan het lijntje gehouden wordt.

Indien hij echter begint in te zien hoe belangrijk jij bent voor hem en hoe hard hij je echt niet kwijt wil...dan zal zijn bindingsangst smelten als sneeuw voor de zon!

Wil je meer artikels/MP3s met tips?

Mannen kunnen raar doen. Plots niets meer van zich laten horen of op een andere manier afstand nemen. Hoe komt dat?

Dat leer je allemaal tijdens de wekelijkse nieuwsbrief met tips. Je kan je hieronder via de blauwe knop inschrijven:

Een intensere relatie?

Ontvang gratis tips die je helpen om
de grootste fouten tijdens het daten én tijdens je relatie te vermijden